Hvem er vi?

Fri-Stedets historie

Fritidscentret Fri-Stedet har været hjertet i Aalborg SØ for børn og unge siden 1971.

Klubben på Thulevej startede som en fritids- og ungdomsklub og er siden vokset på alle fronter. Nu danner Fri-Stedet rammerne for fritids-, junior- og ungdomsklub og børn og unge der er visiteret. Fysisk og geografisk er Fri-Stedet også vokset.

I 1993 blev Fri-Stedets Farm indviet. Farmen er beliggende på Kollegievej 10, ca. 500 m fra klubben på Thulevej. Er man medlem på Fri-Stedet, er man både medlem af klubben på Thulevej og Farmen på Kollegievej. Farmen er en oase i naturskønne omgivelser. Her handler det om dyr og natur og vi har kaniner og islandske heste.

Fritidscenter Fri-Stedet er organisatorisk placeret under CFTF – Center For Tværfaglig Forebyggelse – Familie og Beskæftigelsesforvaltningen, Aalborg Kommune.

Fri-Stedet har ca. 350 medlemmer i alderen 10-18 år og har åbent i dagtimerne kl. 14.00-18.00 for Fritidsklubben og om aftenen kl. 18.00-22.00 for Ungdomsklubben. Når du er medlem af fritidsklubben og går i 6. klasse har du også mulighed for at komme i juniorklubben mandag til lørdag kl. 18.00-21.00 i klubben på Thulevej. I juniorklubben forbereder vi jer til ungdomsklubben. Vores fokuspunkter er medbestemmelse, sprog, opførsel, deltagelse i fællesskaber på tværs af alder.

På Fri-Stedet har vi bestemt os for, at intet er umuligt, før det modsatte er bevist. Vi er en drømme fabrik og vi tror på at alle mennesker, store som små, har drømme, der skal anerkendes og tages alvorligt. Vi tror på forpligtende fællesskaber, som en måde at udvikle sig selv på og blive en betydningsfuld medspiller i eget og andres liv.

Fri-Stedet har igennem årene modtaget priser blandt andet Årets Børneby og Børnesags Prisen.

Fri-Stedet – det er dit sted!